Αρχική Infokids Συνταγές Μοσχαράκι στιφάδο με κάστανα

Μοσχαράκι στιφάδο με κάστανα

Σήμερα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή της κλασσικής συνταγής για στιφάδο αξιοποιώντας έναν κατεξοχήν χειμωνιάτικο ξηρό καρπό, τα κάστανα. Ιδανική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας.

Yλικά:

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
ξύλο κανέλλας
1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα ξεφλουδισμένα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζουμε , μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος βάζουμε τα κάστανα, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.