Αρχική InfoMommy Νέα Μουσικό απόγευμα στη Λυρική Σκηνή (20/5)

Μουσικό απόγευμα στη Λυρική Σκηνή (20/5)

Οι εκδηλώσεις στο φουαγέ της Λυρικής Σκηνής συνεχίζονται με τις μουσικές παρουσιάσεις του μύθου της Ιφιγένειας. Μια ανίχνευση του μύθου της Ιφιγένειας στην χώρα των Ταύρων από τον Ευριπίδη στον Gluck και τον Ρίτσο, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, ώρα 17.30.

Η παρουσίαση αυτή, ακολουθεί την πορεία του μύθου της Ιφιγένειας και τις μεταμορφώσεις του, μέσα από την μεγαλόπρεπη μουσική του Gluck.
Το υλικό, μουσικό και ποιητικό, είναι ταυτόχρονα η αιτία και ο στόχος του ταξιδιού. Μεταμορφώνεται, επαναχρησιμοποιείται και ανασυντίθεται σε ένα παιχνίδι. Η σκηνική δράση είναι μινιμαλιστική και πολλές φορές υπαινίσσεται το δράμα. Με τον ίδιο τρόπο, που η καθημερινότητα αγγίζει συγκρούσεις και πάθη, οι ηθοποιοί-τραγουδιστές θα περιγράψουν το πάθος των Ατρειδών που ακόμα κουβαλάμε μέσα μας σαν αρχαία, οικεία μνήμη.

Δημήτρης Γιάκας (πιάνο - μουσική διδασκαλία)

Διανομή
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: Σοφία Κυανίδου
ΟΡΕΣΤΗΣ: Βαγγέλης Χατζησίμος
ΠΥΛΑΔΗΣ: Δημήτρης Ναλμπάντης
ΘΟΑΣ: Μιχάλης Κατσούλης
ΣΚΥΘΗΣ ΙΕΡΕΑΣ: Κωνσταντίνος Ντότσικας

Θέατρο Ολύμπια
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Τιμή εισιτηρίων €8 / Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια: 210 3662 100
www.nationalopera.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.