Μπουκίτσες μελιού με καρύδια και σουσάμι δια χειρός Μελισσουργείου οικ. Αργύρη

Η νέα μας στήλη γευσιγνωσίας μετά την μεγάλη αποδοχή του αναγνωστικού κοινού αφιερώνει το δεύτερο ταξίδι της στο επονομαζόμενο νέκταρ των Θεών, το μέλι. Αφού παρουσιάσουμε τα διαλεχτά και βραβευμένα προϊόντα του Μελισσουργείου οικ. Αργύρη, στη συνέχεια σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή που βασίζεται σε αυτά, αλλά και ένανδιαγωνισμό με τα προϊόντα που προσφέρει στους αναγνώστες μας.

Συνταγή

Υλικά:

300 γραμ. μέλι θυμαρίσιο Μελισσουργείο
500 γραμ. καρύδια τριμμένα
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
σουσάμι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα και πλάθουμε μικρές μπουκίτσες. Τα περνάμε από το σουσάμι και έτοιμα!

Μέλι ένας θησαυρός υγείας!

Η ιστορία του μελιού ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους, όπου κατείχε ξεχωριστή θέση. Αντιμετωπιζόταν σαν φυσικό και υγιεινό προϊόν, απαραίτητο στοιχείο της διατροφής και όχι συμπλήρωμα. Από αποσπασματικές πληροφορίες για τη σύνθεση των γευμάτων των αρχαίων Ελλήνων βλέπουμε ότι το μέλι περιλαμβάνεται στο καθημερινό διαιτολόγιο τους είτε μόνο του, είτε σαν ύλη παρασκευής σε σάλτσες και διάφορα γλυκά. Το μέλι προέρχεται από το νέκταρ που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων. Με την επίδραση των γαστρικών υγρών και ενζύμων, καθώς και διαφόρων διεργασιών του εντόμου μετουσιώνεται πλήρως και τελικά μετατρέπεται σε αυτό το πολύτιμο προϊόν, το μέλι. Η ιδιότητα αυτή της μέλισσας χαρακτηρίζεται ως μοναδική και εύλογα προκαλεί τον θαυμασμό.

Το Μελισσουργείον οικ. Αργύρη, είναι μια μικρή νεοσύστατη μελισσοκομική μονάδα με έδρα τις Κονίστρες Ευβοίας. Οι ιδιοκτήτες της μονάδας, Κώστας Αργύρης και Νατάσσα Κεφαλά ξεκίνησαν την παραγωγική τους προσπάθεια στο χώρο της μελισσοκομίας πριν από περίπου 4 χρόνια ενώ λίγο αργότερα αποφάσισαν να αποτραβηχθούν από την πολύβουη και αγχώδη ζωή στην Αθήνα και να εγκατασταθούν μόνιμα πια στην Εύβοια. Το ζευγάρι μας ερωτηθέν για το πώς αποφάσισε και πώς υλοποίησε την ιδέα ενός μελλισουργείου μας εξομολογηθηκε ότι ” Δεν το έχουμε μετανιώσει, η μελισσοκομία σε συνδυασμό με τη ζωή στην ύπαιθρο, μας έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα έχουμε στερηθεί μακριά από την Αθήνα. Στόχος μας ήταν και είναι η παραγωγή άριστων ποιοτικά προϊόντων. Συμβιβαζόμαστε με την ποσότητα, η οποία είναι σχετικά μικρή αλλά ποτέ με την ποιότητα. Παράγουμε άθερμες, ανεπεξέργαστες, αμιγείς ποικιλίες μελιού. Πιστεύουμε στην ορθή μελισσοκομική πρακτική και ως εκ τούτου δεν κάνουμε χρήση φαρμάκων. Aυτή τη στιγμή διαθέτουμε τα βραβευμένα μας στα Great Taste Awards, Μέλι από Θυμάρι και Μέλι από Πεύκο, ενώ σε λίγες ημέρες θα κάνουμε τον τρύγο για το εξαιρετικό Μέλι Ερείκης! Κάθε άνοιξη συλλέγουμε λίγη γύρη, ενώ παράγουμε και φυσικό βασιλικό πολτό.”

Εστιάζοντας στο ζήτημα της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής οι παραγωγοί μας εξήγησαν ότι “Η ορθή μελισσοκομική πρακτική συνίσταται στο γεγονός ότι ο μελισσοκόμος δεν θα μεταφέρει τις κυψέλες του σε οργανωμένες καλλιέργειες όπου χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα. Συνεπώς ο κίνδυνος των μελισσών που έρχονται σε επαφή με τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, ακαρεοκτόνα, αντιβιοτικά, οργανοφωσφορικά, και άλλες χημικές ουσίες αποτρέπεται. 
Σημαίνει, επίσης, ότι ο ίδιος ο μελισσοκόμος δεν θα χρησιμοποιήσει χημικά, προκειμένου να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει τις νόσους των μελισσών.”

Η καλύτερη επιβράβευση για τα προϊόντα του Μελισσουργείου οικ. Αργύρη είναι το γεγονός ότι διέπρεψαν πριν λίγες ημέρες στα περίφημα βραβεία τροφίμων Great Taste Awards (ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περίπου 1.000 εταιρείες και πάνω από 8.000 προϊόντα), κάνοντας την Ελλάδα περήφανη σε όλον τον κόσμο και δείχνοντας με το παράδειγμά τους ότι στην σημερινή οικονομική κρίση δεν χρειάζεσαι τα τεράστια κεφάλαια ή το μεγάλο όνομα για να πετύχεις.

Εάν λοιπόν αναζητάτε το καλύτερο μέλι τότε σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις ποικιλίες από θυμάρι, πεύκο αλλά και ερείκης της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Μελισσουργείον που κάνουν την χώρα μας περήφανη και γνωστή σε όλα τα μέρη του κόσμου.


Μελισσουργείον Οικ. Αργύρη

34016 ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
6936257088
6944597058