Αρχική Infokids Συνταγές Μπουρεκάκια με κιμά

Μπουρεκάκια με κιμά

Σήμερα φτιάχνουμε μπουρεκάκια με κιμά. Θα ξετρελάνουν τα παιδιά αλλά και όσους τα δοκιμάσουν. Μπορείτε να τα σερβίρετε με πατάτες πουρέ και σαλάτα.

Θα χρειαστείτε
1/2 κιλό κιμά
1-2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο
3 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό φύλλο για μπακλαβά
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο λάδι, μαζί με τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνετε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει, με σκεπασμένο το τηγάνι, για περίπου μισή ώρα.

Το αποσύρετε από την φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτετε τα αυγά, το τυρί και τη φρυγανιά.

Χωρίζετε το φύλλο του μπακλαβά στα τρία, ώστε από κάθε φύλο να βγουν τρεις λωρίδες. Παίρνετε μία-μία τις λωρίδες του φύλλου, τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τις διπλώνετε στα δύο. Βάζετε στην άκρη κάθε διπλωμένης λωρίδας μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά, διπλώνετε τις άκρες προς το κέντρο και τυλίγετε το μπουρεκάκι.
Αφού τα ετοιμάσετε, τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα περιχύνετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.