Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Μόλις 17 λεπτά άσκησης την ημέρα

Μόλις 17 λεπτά άσκησης την ημέρα

Οι ειδικοί συστήνουν το λιγότερο 1 ώρα άσκησης την ημέρα για τα παιδιά και τους εφήβους, επί 4-5 φορές την εβδομάδα. Κι όμως, μελέτη του πανεπιστημίου του Newcastle έρχεται να μας δώσει απογοητευτικά νέα δεδομένα. Σύμφωνα με την έρευνα, τα κορίτσια ηλικίας από 8 έως 10 ετών γυμνάζονται μόλις 17 λεπτά την ημέρα, ενώ τα αγόρια ασκούνται μερικά λεπτά παραπάνω φτάνοντας συνολικά τα 24 λεπτά την ημέρα! Εννοείται πως μιλάμε για χρόνο πολύ μικρότερο αυτού που ορίζουν οι ειδικοί.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η επόμενη γενιά δε θα σηκώνεται από τον καναπέ, επιλέγοντας τα παιχνίδια στους υπολογιστές από το να παίζουν για παράδειγμα ποδόσφαιρο με τους φίλους τους.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, συμμετείχαν 508 μαθητές, αγόρια και κορίτσια, και τα ευρήματα έδειξαν ότι αφιέρωναν κατά μέσο όρο μόνο το 4% του χρόνου τους στην άσκηση.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών θα πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, σε μέτρια έως έντονη ένταση (έντονο περπάτημα, χορός, ποδηλασία), ενώ θα πρέπει να κάνουν ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μυς και τα κόκαλα (όπως καθίσματα) τρεις φορές την εβδομάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.