Αρχική Νέα "Μύρισε" Χριστούγεννα στον Ελληνικό Κόσμο

"Μύρισε" Χριστούγεννα στον Ελληνικό Κόσμο

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» μυρίζει... Χριστούγεννα. Μια σειρά από προγράμματα, τα Σάββατα, τις Κυριακές αλλά και τις ημέρες των εορτών, φέρνουν τους μικρούς μας φίλους στην οδό Πειραιώς 254, για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από ιστορίες, μύθους, ζωγραφιές, μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις Χριστουγέννων!
Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

5/12/2010: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής
Γραμμικές και ιερογλυφικά σύμβολα μας έφεραν στο φως πολλά. Ρώσικα, κινέζικα και ελληνικά, όλα θα μπούνε στη σειρά!
Με αφορμή την έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της γραφής. Γιατί ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει γραπτό κώδικα επικοινωνίας; Γιατί ανέπτυξε η ανθρωπότητα διαφορετικά είδη γραφής; Δύο ομάδες εξερευνητών, του Ιάσονα και της Άρτεμης, μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού και διάφορες δοκιμασίες θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της γραφής αλλά και των διαφορετικών γλωσσών. Αφετηρία η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία, η Ελλάδα της αρχαιότητας, ο δίσκος της Φαιστού, η Γραμμική Α΄ και η Γραμμική Β΄ και κατάληξη όλες οι γλώσσες του σήμερα… Τα παιδιά θα ανακαλύψουν ιστορικές πληροφορίες μέσα από το παιχνίδι και από άλλες μορφές βιωματικών δραστηριοτήτων.
Απευθύνεται: Σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0610) ή στο 212 254 0610.

12/12/2010 : Χριστουγεννιάτικες ιστορίες
Τα Χριστούγεννα μας χτυπούν την πόρτα... Ζούμε τη ζεστασιά των ημερών και, μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας, ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο γιορτινό!
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τη γιορτή των Χριστουγέννων και το συμβολισμό της. Με αφετηρία την αφήγηση τριών χριστουγεννιάτικων ιστοριών για τους καλικάντζαρους, αλλά και τον Άγιο Βασίλη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τη δημιουργική φαντασία τους αξιοποιώντας τέχνες και τεχνικές: δραματοποίηση, εικαστική δημιουργία και κουκλοθέατρο.
Απευθύνεται: Σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0611) ή στο 212 254 0611.

19/12/2010: Γλυκά Χριστούγεννα
Οι πιο γλυκές ημέρες έφτασαν! Το δέντρο μας θα γεμίσει με δώρα και το στομάχι μας με γλυκά! Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι... αλλά κι ένα σοκολατένιο αστέρι που εμείς θα φτιάξουμε!
Με σκοπό να γνωρίσουν τις «γλυκές» παραδόσεις των Χριστουγέννων, τα παιδιά ανακαλύπτουν χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν με εικόνες και γεύσεις εμπνευσμένες από τα γλυκά που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν το δικό τους τετράδιο συνταγών!
Οι πέντε αισθήσεις μας θα ενεργοποιηθούν για να μας παρασύρουν σε ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα, γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής για να παρασκευάσουμε όλοι μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη!
Απευθύνεται: Σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0612) ή στο 212 254 0612.

  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.