Αρχική Περιβάλλον Νέα έρευνα: Τα αντιμικροβιακά σαπούνια καταστρέφουν υγεία & περιβάλλον

Νέα έρευνα: Τα αντιμικροβιακά σαπούνια καταστρέφουν υγεία & περιβάλλον

Οι επιστήμονες που δεν σταματούν να βάζουν κάτω από το μικροσκόπιό τους ό,τι μας περιβάλλει, ό,τι τρώμε και ό,τι χρησιμοποιούμε καθημερινά, έρχονται με τα αποτελέσματα μια καινούργιας έρευνας να μας ενημερώσουν για τη βλαπτική επίδραση των αντιμικροβιακών σαπουνιών.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μπορεί ένα σαπούνι που καταπολεμάει τα βακτήρια να θεωρείται σωτήριο, αλλά οι μελέτες έδειξαν ότι τα αντιμικροβιακά σαπούνια δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από τα απλά. Αντιθέτως, η αρνητική προσφορά τους είναι μεγάλη. Μπορούν αφενός να βλάψουν την υγεία μας αφετέρου να επιφέρουν τον όλεθρο στο περιβάλλον. Πώς γίνεται αυτό; Το βακτηριοκτόνο τρικλοζάνη που περιέχουν μπορεί να κάνει τα βακτήρια πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ένα ανάλογο συστατικό (τρικλοκαρμπάνη) που εντοπίστηκε σε κομμάτια σαπουνιού μπορεί να προκαλέσει παρόμοια προβλήματα. Εντούτοις, δεν είναι εύκολο να βρείτε σήμερα υγρό σαπούνι χωρίς τρικλοζάνη, αφού το 76% από τις μάρκες έχουν επάνω την ένδειξη «αντιμικροβιακά», οπότε αναζητήστε κατευθείαν τις συσκευασίες χωρίς την ανάλογη ένδειξη. Από την άλλη, για ένα γρήγορο καθάρισμα, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα που εξουδετερώνει τα μικρόβια χωρίς να τα κάνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.