Αρχική Νέα Νέα έρευνα: Τα παιδιά… κατεβάζουν την πίεση των γονιών

Νέα έρευνα: Τα παιδιά… κατεβάζουν την πίεση των γονιών

Τα παιδιά κατεβάζουν την  πίεση των γονιώνΜπορεί κάθε φορά που νευριάζετε με τις φωνές ή τις αταξίες των παιδιών σας να νομίζετε ότι η πίεσή σας έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά μάλλον απατάσθε. Σύμφωνα με νεότερη έρευνα του Πανεπιστημίου του «Brigham Young», τα παιδιά αποτελούν μία από τις ισχυρότερες «αντιυπερτασικές αγωγές»! Οι ειδικοί για μήνες παρακολούθησαν δεκάδες άτομα, όλοι γονείς με παιδιά –να σημειώσουμε εδώ ότι στην παρούσα έρευνα τους επιστήμονες δεν τους ενδιέφερε ο αριθμός των παιδιών- για να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση που προσφέρει η ανατροφή ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, τόσο όσο και η άσκηση ή η μείωση κατανάλωσης αλατιού!
Οι επιστήμονες μάλιστα στην έκθεση που συνέτεξαν ανέφεραν ότι η θεραπευτική δράση των παιδιών είναι μεγαλύτερη προς τις μητέρες. Ο λόγος είναι μάλλον απλός να τον σκεφτεί κανείς: «Η πληρότητα και η αίσθηση σκοπού που προσφέρει το μεγάλωμα ενός παιδιού συνδέεται σε γενικές γραμμές με την καλύτερη υγεία των ανθρώπων που έχουν παιδιά», επισημαίνει η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Julianne Holt-Lunstad.

Στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Behavioural Medicine» αναφέρεται ότι οι ερευνητές μετά από παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης 200 ενηλίκων με τη βοήθεια φορητών συσκευών – και αφού έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και το κάπνισμα- κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι ήταν γονείς παρουσίαζαν περίπου 4,5 βαθμούς χαμηλότερη συστολική πίεση και περίπου 3 βαθμούς μικρότερη διαστολική πίεση…


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.