Αρχική Infokids Υγεία Νέα μέθοδος διάγνωσης του αυτισμού

Νέα μέθοδος διάγνωσης του αυτισμού

Αισιόδοξο το μήνυμα από τους ερευνητές του ισραηλινού Ινστιτούτου «Weizmann», οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος διάγνωσης του αυτισμού, από τον πρώτο χρόνο κιόλας της ζωής ενός παιδιού. Συγκεκριμένα ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος των αυτιστικών παιδιών λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τα άλλα συνομήλικα παιδιά και η δεξιά με την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους δεν είναι και τόσο συγχρονισμένη. Για αυτόν το λόγο αυτό καθίσταται δύσκολη η επικοινωνία των παιδιών αυτών.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Ilan Dinstein, δήλωσε ότι «σε ένα φυσιολογικό εγκέφαλο, οι νευρώνες που ανήκουν σε ένα σύστημα με μια συγκεκριμένη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι για την όραση ή την ομιλία, πάντα λειτουργούν με συγχρονισμό, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η μελέτη μας δείχνει ότι στους περισσότερους εγκεφάλους των νηπίων με αυτισμό, αυτός ο συγχρονισμός είναι προβληματικός. Για να μιλάει το παιδί κανονικά, πρέπει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του, οι διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου του να είναι συγχρονισμένες».

Τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Neuron, μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα μέθοδο για τη διάγνωση του αυτισμού από την ηλικία του ενός χρόνου. Όμως ακόμα είναι άγνωστη η ακριβής αιτία του αυτισμού και πολλοί ειδικοί θεωρούν πως προέρχεται από την ανάπτυξη των ανώμαλων νευρωνικά δικτύων με ακανόνιστη συνδεσιμότητα.

«Πολλές φορές η διάγνωση είναι λανθασμένη και μπορεί ένα παιδί που θεωρείται αυτιστικό, μετά από λίγα χρόνια να αποδειχθεί το αντίθετο. Άρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος διάγνωσης από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος», συμπλήρωσε η Dinstein.

Πηγή: ΑΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.