Αρχική InfoSchool Λύκειο Νέες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Νέες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μόλις ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή τους.
Με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, καταργεί από φέτος τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δημιουργώντας απλώς μια κατηγορία εισαγομένων ειδικών κατηγοριών, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α., που θα διεκδικούν με εξετάσεις το 20% των θέσεων.

Ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται και εισαγωγή των συγκεκριμένων υποψηφίων με οικογενειακό εισόδημα, που δεν θα ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, καταργείται από του χρόνου η ειδική κατηγορία του 10%, ενώ από τις φετινές εξετάσεις καθιερώνεται το απολυτήριο δυο ταχυτήτων, έτσι όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.