Αρχική InfoTeens Υγεία Νέοι, προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Νέοι, προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Ερευνητές υποστηριζουν πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε ένα βράδυ μπορεί να καταστρέψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία σχετίζονται με τη μνήμη, ειδικά σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Οι επιστήμονες χώρισαν 122 ισπανούς ηλικίας 18 έως 20 ετών σε δυο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα των 61 εθελοντών τους έβαλαν να πιουν μέχρι… τελικής πτώσεως, ενώ στη δεύτερη ομάδα τους ανάγκασαν να μείνουν μακριά από το αλκοόλ.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιδρά αρνητικά πάνω στην λεγόμενη δηλωτική μνήμη των ατόμων αυτών, εμποδίζοντας τους από το να απομνημονεύσουν νέες πληροφορίες και γνώσεις.

*Δηλωτική είναι η μνήμη που ονομάζουμε "θύμηση" και σχετίζεται με την ανάκληση καταστάσεων, προσώπων και εικόνων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.