Αρχική InfoSchool Λύκειο Νέος καθορισμός των διδάκτρων για τα ιδιωτικά σχολεία

Νέος καθορισμός των διδάκτρων για τα ιδιωτικά σχολεία

Τους τιμοκαταλόγους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έχει θέσει στο στόχαστρό της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται τα δίδακτρα.

Σκοπός των αλλαγών είναι να εμφανιστούν στην πραγματική αγορά οι μειώσεις τιμών που έχουν γίνει σιωπηρά - και υπολογίζεται ότι φθάνουν μεσοσταθμικά στο 20% στους επίσημους τιμοκαταλόγους που καταθέτουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο υπουργείο - και επιπροσθέτως να αποτυπωθεί αυτή η μείωση και στον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, η Τρόικα έχει ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και φέρεται να έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων σχολικών περιόδων το υπουργείο, με υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, είχε "παγώσει" τις τιμές στα ετήσια δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Ωστόσο, από τους ελέγχου που είχε διενεργήσει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου την περασμένη Άνοιξη διαπιστώθηκε ότι εφτά εκπαιδευτήρια είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις έως και 20% και σε αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, τα δίδακτρα που ισχύουν κάθε έτος για την πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων/λυκείων ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθορίζονται με απόφαση των αντίστοιχων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Επίσης, η νομοθεσία προβλέπει ότι το ύψος της τυχόν αύξησης των διδάκτρων που καταβάλλονται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια ιδιωτικής εκπαίδευσης κατά τα, πέραν του πρώτου, διδακτικά έτη δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα ποσοστό που προκύπτει από συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.