Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Νέο, μαθητικό netbook από την Acer

Νέο, μαθητικό netbook από την Acer

Το netbook που χρησιμοποιούν πιλοτικά μαθητές σε 40 τάξεις από έξι χώρες έφερε και στην Ελλάδα η Acer. To Acer Education Netbook ή Acer Aspire One E100 έχει Android και Windows 7 Starter, οθόνη 10,1 ιντσών και πολλές επιλογές ασύρματης και ενσύρματης δικτύωσης, έχει βάρος 1,27 κιλά και πωλείται αντί 359 ευρώ.

Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Τούρκοι και Βρετανοί μαθητές δοκιμάζουν από τον Ιανουάριο του 2010 τη χρήση netbook μέσα και έξω από 40 σχολικές τάξεις σε ένα πρότζεκτ που οργάνωσαν το European Schoolnet, το δίκτυο 31 Υπουργείων Παιδείας στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχει και το αντίστοιχο ελληνικό, και η Acer.

Σε αυτό το netbook ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μαθητών και έχουν περιληφθεί προστατευτικό κάλυμμα, θήκη ετικέτας για το όνομα το μαθητή, το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό στην υγρασία, η συσκευή αντέχει την πίεση και συνοδεύεται από τριετή εγγύηση.

Επιπλέον, έχει μπαταρία με έξι κελιά 4400mAh και η αυτονομία του φτάνει τις 8 ώρες. Φέρει εκπαιδευτικό λογισμικό, όπως το Acer Classroom Manager (που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διαχειρίζονται την ψηφιακή τάξη) ή το Fourier MultiLab Lite, ένα λογισμικό που μπορεί να προσομοιώσει ένα εργαστήριο φυσικής. Με το Fourier, ακόμη και σε σχολεία που δεν διαθέτουν πραγματικό εργαστήριο φυσικής, οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν φαινόμενα όπως την επίδραση του φωτός στη φωτοσύνθεση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή την όξινη βροχή.

Ενδιαφέρον είναι ότι το εκπαιδευτικό netbook της Acer μπορεί να εκκινείται σε λίγα δευτερόλεπτα σε περιβάλλον Android, με σκοπό την άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε e-mail και σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την Acer, ο μαθητής με ένα κλικ, χωρίς επανεκκίνηση, μπορεί να μεταβεί σε περιβάλλον Windows 7 Starter (ελληνικά ή αγγλικά).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.