Αρχική InfoMommy Υγεία Νευρική ανορεξία: Επιστήμονες εντόπισαν το "υπεύθυνο" γονίδιο!

Νευρική ανορεξία: Επιστήμονες εντόπισαν το "υπεύθυνο" γονίδιο!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ εντόπισαν μια σειρά από γενετικές παραλλαγές, που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής της ανορεξίας. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, επισήμανε, πάντως, ότι θα χρειαστούν και άλλες, ακόμα ευρύτερες, έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα νέα ευρήματα, καθώς επίσης για να εντοπίσουν νέες παραλλαγές γονιδίων, που συνδέονται με την ανορεξία.

Οι ερευνητές, υπό τον δρα Χάκον Χακόναρσον, διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Molecular Psychiatry" (Μοριακή Ψυχιατρική), ευελπιστούν πάντως ότι έχουν ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός γενετικού διαγνωστικού τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από ανορεξία στο μέλλον.

Όσοι πάσχουν από αυτή τη νευρο-ψυχική διαταραχή (anorexia nevrosa), κυριεύονται από ένα παράλογο φόβο ότι θα παχύνουν και έτσι διατηρούν στο νου τους μια παραμορφωμένη εικόνα του σώματός τους. Περίπου μια στις 100 γυναίκες πάσχουν από αυτή την ασθένεια, η οποία πλήττει δεκαπλάσιες γυναίκες σε σχέση με άνδρες και συχνά εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά την εφηβεία.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.