Αρχική Περιβάλλον Νεφέλωμα δείχνει πως θα μοιάζει η οριστική δύση του Ήλιου

Νεφέλωμα δείχνει πως θα μοιάζει η οριστική δύση του Ήλιου

Την εκδοχή ο Ήλιος να μετατραπεί σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια σε ένα εντυπωσιακό νεφέλωμα, εξετάζουν οι επιστήμονες. Το θέαμα θα μοιάζει με την φωτογραφία του νεφελώματος Ντάμπελ, που τράβηξε ο φωτογράφος Μπιλ Σνάϊντερ. Ωστόσο, το φαινόμενο δεν αποτελεί απεικόνιση του «ηλιακού φινάλε».

Το συγκεκριμένο νεφέλωμα, γνωστό και ως Μ27, απέχει 1.360 έτη φωτός από τη Γη και είναι ορατό με τη βοήθεια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων ή ακόμη και με κιάλια.

Εντοπίστηκε τυχαία κατά τον 18ο αιώνα, και οι ειδικοί ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο τα «ετοιμοθάνατα» άστρα εκλύουν αέρια.

Σύμφωνα με τη NASA, η οποία δημοσίευσε την Τετάρτη την φωτογραφία ως «εικόνα της ημέρας» στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι το Μ27, είναι ένα από τα πιο λαμπερά νεφελωμάτα στον ουρανό και το κοινό μπορεί να το εντοπίσει με κιάλια εάν κοιτάξει με κατεύθυνση προς τον αστερισμό της Αλεπούς (Vulpecula).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.