Αρχική InfoMommy Συμβουλές Νιώθετε μοναξιά; Φάτε ανθυγιεινά!

Νιώθετε μοναξιά; Φάτε ανθυγιεινά!

Το φαγητό για παρηγοριά μπορεί να είναι ολέθριο για τη σιλουέτα μας, αλλά κάνει καλό στην ψυχή μας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, που διαπίστωσαν ότι τρόφιμα όπως τα λουκάνικα, τα σάντουϊτς με μπέικον, τα παγωτά και οι σοκολάτες αποτελούν «αντίδοτα» στην μοναξιά.

Μάλιστα η σχετική μελέτη έδειξε πως και μόνο που σκεφτόμαστε αυτού του είδους τα εδέσματα, η ψυχική μας διάθεση βελτιώνεται άρδην!

Οι ειδικοί αποδίδουν την δράση αυτή στο ότι όταν είμαστε χάλια, ασυναίσθητα αναζητάμε τρόφιμα τα οποία έχουμε συσχετίσει με ευτυχισμένες στιγμές, όπως τα οικογενειακά τραπέζια της νιότης μας και οι ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές.

Η ανάκληση έστω και υποσυνείδητα αυτών των αναμνήσεων, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και διώχνει τη μοναξιά, επειδή μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε κάπου, λένε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.