Αρχική InfoMommy Ομορφιά Νιώσε όμορφη και γεμάτη ενέργεια χορεύοντας latin

Νιώσε όμορφη και γεμάτη ενέργεια χορεύοντας latin

Δεν χρειάζεται να εξασκείστε στο παρκέ από μικρή για να μάθετε να χορεύετε latin χορούς. Μπορείτε σε κάθε ηλικία να ξεκινήσετε το πιο όμορφο χόμπι, που θα σας χαρίζει καλή διάθεση, όμορφο σώμα και ευεξία κάθε μέρα. Πηγαίνοντας σε μια σχολή διδασκαλίας λατινοαμερικάνων χορών θα επιλέξετε αυτόν που σας αρέσει περισσότερο -ή και όλους- και γρήγορα θα νιώσετε το σώμα σας να απελευθερώνεται και να λικνίζεται ρυθμικά συνοδεύοντας τη μουσική. Η διάθεσή σας γρήγορα θα απογειωθεί και στο τέλος του προγράμματος θα βγείτε από την αίθουσα με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη και μια απέραντη αίσθηση ελευθερίας στην ψυχή. Εμείς συναντήσαμε τους εκπαιδευτές latin χορών Νικόλαο Γεωργανή και Βιργινία Μπαστάνη από τη Σχολή American Dance Studio Μενιδίου και ζητήσαμε να μας πουν πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς αυτό το είδος χορών, όντας ενήλικας, αλλά και τα οφέλη από την εξάσκησή τους.

- Υπάρχουν ηλικιακά όρια προκειμένου ένας ενήλικας να ξεκινήσει να μαθαίνει latin;
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ξεκινήσει latin χορούς αρκεί να είναι από 3-103 χρονών, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί.

- Θεωρείται καλή γυμναστική για το σώμα;
Οι latin χοροί, λόγω του γρήγορου ρυθμού και της έντονης κίνησης, αποτελούν τον πιο διασκεδαστικό και συνάμα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο γυμναστικής.

- Ποιοι είναι οι latin χοροί;
Rumba, Samba, Mambo, Cha-Cha, Paso Doble, καθώς και Salsa, Bachata, Merengue. Ο μαθητής μαθαίνει όλους τους χορούς σταδιακά, σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας τους.

- Ποια είναι τα συνολικά οφέλη που θα παρατηρήσει κανείς στον εαυτό του έπειτα από μια περίοδο εξάσκησης σε αυτούς τους χορούς;
Εκτός από τη θετική επιρροή στην ψυχολογική διάθεσή του, θα δει τη φυσική του κατάσταση να βελτιώνεται. Επίσης, η συστηματική χορευτική άσκηση συμβάλλει στην διατήρηση ή/και μείωση του σωματικού βάρους, θα βελτιώσει την ευελιξία του, θα αντιληφθεί ότι το καθημερινό του στρες είναι υπό έλεγχο και θα είναι πιο ευδιάθετος μέσα στη μέρα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι επειδή ο χορός είναι παράλληλα ένα κοινωνικό χόμπι, αυτός που τον εξασκεί θα αποκτήσει όρεξη για ζωή και συναναστροφή και σίγουρα νέες χαρούμενες παρέες!

- Μπορεί κάποιος ενήλικας να πάρει πτυχίο και να γίνει δάσκαλος; Ποια τα προσόντα για να μπορείς να διδάξεις;
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο και στους δύο ρόλους (ντάμα-καβαλιέρος), ο μαθητής είναι σε θέση να διδάξει. Το μοναδικό προσόν; Αγάπη για το χορό!

Info
Σχολή Χορού American Dance Studio Μενιδίου
Λιοσίων 82, Μενίδι,
τηλ. 210 2449433, 210 2449439

Προσφορά για τους αναγνώστες του infokids.gr

Η Σχολή American Dance Studio Mενιδίου προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του infokids.gr 25 ώρες χορού Δωρεάν μόνο με το δικαίωμα εγγραφής.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.