Αρχική Περιβάλλον Ξεκίνησαν τα χειμερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Cretaquarium

Ξεκίνησαν τα χειμερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Cretaquarium

Το πιο σύγχρονο ενυδρείο της Μεσογείου, το Cretaquarium Θαλασσόκοσμος, ξεκίνησε το χειμερινό του ωράριο λειτουργίας. Για ακόμη μία χρονιά, προσφέρει ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στους απλούς επισκέπτες. Βασικός σκοπός του Ενυδρείου είναι να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της ζωής στις θάλασσες της Μεσογείου, καθώς εδώ κρύβεται ένας κόσμος ελάχιστα γνωστός, που περικλείεται από απότομες βραχώδεις ακτές, μεγάλα βάθη, αλλά και καταγάλανα νερά.

• Η περιήγηση στους χώρους του Ενυδρείου διαρκεί περίπου μία ώρα. Σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το θέαμα θαλάσσιων ζώων να περιπλανώνται πίσω από τις γυάλινες επιφάνειες των ενυδρείων που μερικές έχουν εμβαδόν μέχρι και 10 τ.μ.
• Με διαδραστικό τρόπο μπορείτε να πληροφορηθεί για τις συνήθειες και τους βιότοπους των ειδών χρησιμοποιώντας info-points με οθόνες αφής.
• Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στο εσωτερικό των ενυδρείων χρησιμοποιώντας τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες που βρίσκονται μέσα στα μεγάλα ενυδρεία. Μια σειρά από posters στους τοίχους του ενυδρείου παρουσιάζει πρωτότυπα θέματα από τη θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα.
• Αφού απολαύσετε το θέαμα, μπορείτε αντιστοίχως να απολαύσετε φαγητό ή καφέ στο εστιατόριο ή στο snack bar, αλλά και να παρακολουθήσετε προβολές ή εκδηλώσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 9:30-17:00

Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος
Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών
Ηράκλειο
2810337788


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.