Αρχική Uncategorized Ξεκινά η 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο (13-29/5)

Ξεκινά η 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο (13-29/5)

«Παρέα και γνώση με ένα βιβλίο». Με το σύνθημα αυτό ανοίγει η αυλαία της φετινής Γιορτής Βιβλίου, που διοργανώνεται από τις 13 έως τις 29 Μαΐου στο Ζάππειο. Βιβλία από 110 εκδοτικούς οίκους, αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, καθώς και πλήθος άλλων εκδηλώσεων περιμένουν τους αναγνώστες.
Στόχος φέτος αποτελεί η διοργάνωση μιας αναβαθμισμένης Γιορτής Βιβλίου που θα αφορά περισσότερο κόσμο και θα περνάει κοινωνικά μηνύματα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα για 17 ημέρες να ξεφυλλίσουν βιβλία που θα τους κινήσουν το ενδιαφέρον, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, κατασκευές μουσικών οργάνων, μαγειρική, παρουσιάσεις βιβλίων, συνομιλίες συγγραφέων, αναλόγια και μουσικές συναυλίες. Το κοινό θα έχει, ακόμα, την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερα σημαντικά ντοκιμαντέρ που έχει παραχωρήσει το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Για πρώτη φορά, εκδοτικοί οίκοι αποφάσισαν να στηρίξουν ακριτικές βιβλιοθήκες. Στο τέλος της έκθεσης, όλοι οι εκθέτες θα συγκεντρώσουν έναν αριθμό βιβλίων που θα παραδοθεί στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.
Η 34η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τον Δήμο Αθηναίων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:30 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι και από τις 18:00 μέχρι τις 22:30 το βράδυ. Την Κυριακή το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από τις 11:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.