Αρχική InfoMommy Νέα Οικολογικός επανέρχεται ο δακτύλιος από Σεπτέβρη

Οικολογικός επανέρχεται ο δακτύλιος από Σεπτέβρη

Οι εναπομείναντες στην πόλη των Αθηνών έχουμε τη χαρά αυτή την περίοδο να κυκλοφορούμε ανενόχλητοι στο κέντρο της πόλης, χωρίς το άγχος του δακτυλίου. Απολαμβάνουμε λοιπόν τις βόλτες μας, αλλά τακτοποιούμε και εκκρεμότητες χωρίς να εμπλεκόμαστε σε πολλή κίνηση στους δρόμους και χωρίς να σταματάμε ξαφνικά και να αρχίζουμε το μέτρημα, αφού δακτύλιος δεν υπάρχει. Από Σεπτέμβρη λοιπόν, το ραντεβού μας μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά κάτι θα έχει αλλάξει. Ο δακτύλιος που επρόκειτο να ισχύσει όπως κάθε χρόνο στην Αθήνα από τη 1η Σεπτεμβρίου φέτος θα είναι κάπως διαφορετικός διότι θα είναι περισσότερο οικολογικός και για αυτό το λόγο ονομάστηκε πράσινος δακτύλιος.

Μέσα στο μικρό δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά τεχνολογίας Euro V ή μεταγενέστερης με άδεια κυκλοφορίας από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Βέβαια ο όρος για να κυκλοφορούν τα παραπάνω οχήματα, είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μη πηγαίνουν παραπάνω από τα 140g/km. Χωρίς περιορισμούς θα είναι η κυκλοφορία για τα υβριδικά οχήματα, με τεχνολογία Euro IV ή νεότερη.

Τα οχήματα που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία θα έχουν ένα συγκεκριμένο πράσινο σήμα, ώστε να είναι ορατά από τους αξιωματικούς της Τροχαίας. Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά το 1990 θα κινούνται στον μικρό δακτύλιο με τη γνωστή μέθοδο των μονών-ζυγών αναλόγως αν η ημέρα είναι μονή ή ζυγή. Τα πιο παλιά οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 δε θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στο δακτύλιο με εξαίρεση τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Εξαιρούνται του μεγάλου δακτυλίου λεωφορεία και φορτηγά με βάρος από 2.2 μέχρι 12 τόνους που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990.

Όσον αφορά τα βαρέα φορτηγά (πολυαξονικά), που ζυγίζουν παραπάνω από 12 τόνους, θα απαγορευθεί τελείως η κυκλοφορία όσων έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990 σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των πολυαξονικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κινηθούν μέσα στο νομό Αττικής, καθώς είναι ιδιαίτερα παλιές κατασκευές, με το μέσο όρο ηλικίας να υπολογίζεται περίπου στα 17 χρόνια.

Παρόλα αυτά, γι’ αυτή την κατηγορία οχημάτων θα είναι νόμιμη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στις βασικές οδούς πρόσβασης στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου ώστε να επιτρέπεται μόνο η διέλευσή τους από την Αττική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.