Αρχική Uncategorized "Οι Άθλοι του Ηρακλή" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

"Οι Άθλοι του Ηρακλή" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους άθλους του Ηρακλή. Στους μύθους του Ηρακλή σήμερα μπορούμε να βρούμε τις αναζητήσεις του ανθρώπου παλαιότερων εποχών. Στην προϊστορία, ο άνθρωπος προσπαθεί να επιβιώσει. Κυνηγά άγρια ζώα, συγκεντρώνει καρπούς, εξημερώνει την άγρια φύση. Αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα απηχούν οι μύθοι του Ηρακλή με τα ζώα και τα τέρατα. Ο προϊστορικός άνθρωπος έχει την ανάγκη ενός συμπαραστάτη για να αντιμετωπίσει το φυσικό περιβάλλον, που του προκαλεί φόβο. Ο Ηρακλής εξοντώνοντας τα άγρια θηρία απαλλάσσει τον άνθρωπο από τους φόβους του.

Στον 1ο Άθλο του Ηρακλή «Το λιοντάρι της Νεμέας» θα γίνει προσέγγιση των αιλουροειδών και θα τονιστεί η σημασία προστασίας της βιοποικιλότητάς τους από το σύγχρονο άνθρωπο.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Ώρες έναρξης: 10:30, 12:30
Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 10 €
Υλοποίηση: Μαρία Λαγωνίκα (Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού)

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Λεβίδου 13, Κηφισιά
τηλ: 210 8015870


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.