Αρχική Uncategorized Οι έφηβοι έχουν τη γωνιά τους στην 9η Δ.Ε.Β.Θ

Οι έφηβοι έχουν τη γωνιά τους στην 9η Δ.Ε.Β.Θ

Στις 25 Μαϊου ανοίγει η αυλαία της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Τα βιιβλία πολλά, αλλά και οι δράσεις, που αφορούν όλη την ηλικιακή γκάμα. Σήμερα παρουσιάζουμε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Γωνιά των Εφήβων. Οπότε πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012
11.00-12.00
Ομήρου "Οδύσσεια" σε graphic novel, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Τάσος Αποστολίδης, Γιώργος Ακοκαλίδης

Οι δημιουργοί της σειράς συζητούν με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα, τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται. Τέλος μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες όπως και άλλες εξελίξεις...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012
12.00-13.00
«Οι μαθητές συναντούν την Άλκη Ζέη», εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γνωριμία με την Άλκη Ζέη, τη σημαντικότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Η συγγραφέας συζητά με τους μαθητές για το έργο της και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012
13.00-14.00
«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια, Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα, έκδοση: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό». Θα μιλήσουν οι Ιωάννα Μπίμπου, Αν. Καθ. Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης-Α.Π.Θ., Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός, Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός-Ph.D Media Education.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012
12.00-13.00
«Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας», της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Μια σύγχρονη περιπέτεια και μια χιλιόχρονη βελανιδιά που διηγείται πάθη των Ελλήνων.
Ομιλητές: Μένη Κανατσούλη, καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας

Κυριακή 27 Μαΐου 2012
13.00-15.00
«Εργαστήρι GRAFFITI από το THE BOX GALLERY»

Ανοιχτό διαδραστικό εργαστήρι graffiti με graffiti writers και street artist, οι οποίοι θα κάνουν μια εισαγωγή στην ιστορία του, θα περιγράψουν την διαδικασία δημιουργίας ενός graffiti και τα πράγματα που τους δίνουν έμπνευση. Στη συνέχεια, δημιουργούν ένα graffiti από την αρχή και κάνοντας έναν αυτοσχεδιασμό παροτρύνουν το κοινό να συμμετάσχει στην διαδικασία. Το workshop θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία του graffiti με τη συμμετοχή του κοινού με θέμα τη Θεσσαλονίκη!

Χορηγοί επικοινωνίας: infokids.gr, ΓΟΝΕΙΣ & ΔΡΑΣΗ, paidorama.com, elamazi.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.