Αρχική InfoTeens Υγεία Οι έφηβοι ταλαιπωρούνται από πόνους στη μέση

Οι έφηβοι ταλαιπωρούνται από πόνους στη μέση

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας για τα οποία παραπονιούνται οι έφηβοι είναι οι έντονοι πόνοι στη μέση και στην πλάτη οι οποίοι οφείλονται κατα κύριο λόγο στη πολύωρη παραμονή τους μπροστά από τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεοράσεων, αναφέρει νέα έρευνα.

Ειδικότερα, η εταιρεία δημοσκοπήσεων Mintel βρήκε ότι η αναλογία των ατόμων ηλικίας 16-24 ετών που υπέφεραν από πόνους στη μέση ήταν σχεδόν η ίδια με αυτή των συνταξιούχων. Σύμφωνα με την έρευνα το 34% αυτών εμφάνιζε πόνους στη μέση, ενώ το ποσοστό στα άτομα άνω των 65 ήταν 38%. Τα δύο πέμπτα των Βρετανών όλων των ηλικιών υποφέρει από πόνους στη μέση, προσθέτει η έρευνα.

«Η υψηλή συχνότητα εμφάνισης πόνου στην πλάτη σε νέους είναι πολύ ανησυχητική. Όταν κάποιος κάθεται πολλές ώρες σε έναν καναπέ, αδυνατίζουν οι μύες και αυτό οδηγεί σε πόνους στη μέση. Πολλοί νέοι έχουν καθιστική ζωή και δεν ασκούνται αρκετά, κάτι που ενισχύει το πρόβλημα ενώ επηρεάζει και τη στάση του σώματός τους» ανέφερε η ερευνήτρια, Michelle Strutton.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.