Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τι είναι οι γαλαξίες

Τι είναι οι γαλαξίες

Τι είναι οι γαλαξίες

Τι είναι οι γαλαξίες και πόσοι αλήθεια υπάρχουν; Ερωτήματα που σήμερα είναι εύκολα στην απάντησή τους, στις αρχές όμως του προηγούμενου αιώνα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχε μόνο ένας γαλαξίας, ο δικός μας. Οι γαλαξίες είναι συμπλέγματα αστέρων, αερίων και σκόνης, που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, αλλά κατορθώνουν και διατηρούνται ενωμένα χάρη στην επίδραση βαρυτικών δυνάμεων. Οι πρώτοι γαλαξίες είναι το αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης, γνωστής και ως Big Bang, και σχηματίστηκαν 100.ooo.οοο χρόνια  μετά από αυτήν. Το περίεργο δε είναι ότι οι γαλαξίες δεν είναι στατικοί, αλλά εξακολουθούν να εξελίσσονται ακόμα και σήμερα.

Οι γαλαξίες διακρίνονται σε ελλειπτικούς, σπειροειδείς και ανώμαλους, κυρίως λόγω του σχήματός τους. Ο δικός μας γαλαξίας έχει σπειροειδή μορφή. Μάλιστα, αν μπορέσει κανείς να τον παρατηρήσει με γυμνό μάτι φαίνεται επιμήκης, επειδή βρισκόμαστε στο ένα άκρο του και μπορούμε να δούμε μόνο τον ένα βραχίονα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.