Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι γυναίκες με πολλά κιλά αποφεύγουν το σεξ

Οι γυναίκες με πολλά κιλά αποφεύγουν το σεξ

Τα περιττά κιλά είναι θέμα ταμπού για πολλές γυναίκες σε τέτοιο σημείο μάλιστα ώστε να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με τους συντρόφους τους, σύμφωνα με την έρευνα “Sex In The Nation”.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 4.000 γυναίκες και άνδρες εκ των οποίων περίπου το 52% των γυναικών παραδέχτηκε ότι είχε έλλειψη αυτοπεποίθησης εξαιτίας του σχήματος του σώματός του, ενώ στους υπαίτιους για την ολοκληρωτική καταστροφή της προοπτικής μιας νύχτας πάθους, συμπεριέλαβαν και την κούραση. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το 29% των γυναικών δήλωσε ως λόγο αποφυγής της ερωτικής συνεύρεσης με τον σύντροφό τους την αίσθηση ότι είναι υπέρβαρες, με ένα επιπλέον 23% να κατηγορεί την αμηχανία για τα “πλαδαρά μέρη” του σώματός τους

Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι πολλές γυναίκες υπέφεραν από έναν συνδυασμό εξωπραγματικών προσδοκιών για την εμφάνισή τους και ολοένα και πιο πολυάσχολης ζωής, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την καταστροφή των σεξουαλικών τους σχέσεών. Ο μεγαλύτερος “δολοφόνος” του πάθους ήταν η κούραση, καθώς 72% των γυναικών είπαν ότι την είχαν αναφέρει ως λόγο στους συντρόφους τους για να αποφύγουν την ερωτική επαφή. Ακολουθούν το αίσθημα ότι δεν είναι ελκυστικές με ποσοστό 34%, η ασθένεια με 33% και το στρες με 32%.

Η ψυχοσεξουαλική ειδικός Δρ. Κάθριν Χούντ, η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι πολλές γυναίκες “αισθάνονται πίεση να ανταποκριθούν στο όραμα της τελειότητας, το οποίο απλώς δεν είναι ρεαλιστικό”.

Το 13% των γυναικών που ρωτήθηκαν, είπε ότι είχε κάνει σεξ μόνο με τα φώτα σβηστά από αμηχανία να τις δουν γυμνές οι σύντροφοί τους, ενώ μία στις δέκα γυναίκες θα ήθελαν να είναι πιο τολμηρές στην κρεβατοκάμαρα, αλλά δεν το κάνουν επειδή νιώθουν ντροπή για κάποια μέρη του σώματός τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.