Αρχική Infokids Υγεία Γυναικολόγος Οι διαφορές μεταξύ 2D, 3D, 4D υπερήχων

Οι διαφορές μεταξύ 2D, 3D, 4D υπερήχων

Η διαφορά μεταξύ δισδιάστατου (2D ή κλασικό υπερηχογράφημα) και τρισδιάστατου (3D) υπερηχογραφήματος έγκειται, στο ότι μας επιτρέπεται στον 3D υπέρηχο πέραν του πλάτους και του μήκους, η απεικόνιση και του βάθους των εικόνων χωρίς όμως την παρουσία κίνησης.
Τα τελευταία χρόνια με τη χρήση του τετραδιάστατου υπερήχου (4D ή 3D real time) λαμβάνεται υπόψη και η διάσταση του χρόνου, με συνέπεια να λαμβάνονται κινούμενες εικόνες.
Με τα ως τώρα δεδομένα, αν και λείπουν οι μεγάλες μελέτες που να εγγυώνται την ασφάλεια και το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της 3D/4D υπερηχογραφίας, φαίνεται ότι παρουσιάζει πλεονεκτήματα στην εκτίμηση των εμβρυικών ανωμαλιών.
Συμπερασματικά η 3D/4D υπερηχογραφία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σαν εξέταση ρουτίνας, αλλά σαν επιβοηθητική της 2D υπερηχογραφίας και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη.

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες τον Κωνσταντίνο Μαρτζακλή, Χειρουργό Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Εξειδικευθείς στη Μαιευτική και Γυναικολογική Υπερηχογραφία


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.