Οι δικές σας συνταγές για το γλυκό Banoffee!

Το αγγλικό γλύκισμα Banoffee, έχει γίνει μόδα! είναι πεντανόστιμο και το λατρεύουν μικροί – μεγάλοι! Στη σελίδα του Infokids.gr, στο facebook, οι φίλες μας Χριστίνα
Πλουγάρου και Ματίνα Μαχαίρα, μας έδωσε η καθεμία τη δική της συνταγή! Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε, να επιλέξετε, να δημιουργήσετε και φυσικά να απολαύσετε!

1. Η συνταγή της Χριστίνας Πλουγάρου:

ΥΛΙΚΑ για το μπισκότο:
300 γρ. μουστοκούλουρα (σκληρά)
100 γρ. βούτυρο

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση (Toffee):
115 γρ. βούτυρο
150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΥΛΙΚΑ για το γλάσσο:
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτοΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά για την βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για την γέμιση (toffee) και προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 -4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την βάση. Στρώνουμε πάνω από την γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε στο
ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες.

2. Η συνταγή της φίλης μας Ματίνας Μαχαίρα:

Φτιάχνετε βάση cheesecake, δηλαδή digestive σπασμένα με βούτυρο. Στο μεταξύ βράζετε τρία κουτιά ζαχαρούχο (αφαιρείτε τις χάρτινες ετικέττες) για περίπου 3,5 ώρες. Αυτό γίνεται καραμέλα toffee. Αφού κρυώσει, απλώνετε το μισό πάνω στη βάση, κόβετε μπανάνες σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια και ξαναστρώνετε toffee από πάνω. Τελειώνετε με σαντιγύ και τρούφα ή αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα. Είναι θεικό και πανεύκολο.

Σημειώστε και το tip της φίλης μας Μάρας Μαρινάκη: Υπάρχει έτοιμη καραμέλα γάλακτος Bonne Maman στα super-market και έτσι γίνεται ακόμα
πιο εύκολο.