Αρχική Νέα Οι επιστήμονες βάζουν στο μικροσκόπιο τις τσίχλες

Οι επιστήμονες βάζουν στο μικροσκόπιο τις τσίχλες

Μαστίχα ΧίουΟι Αμερικανοί επιστήμονες τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έβαλαν κάτω από το μικροσκόπιο τις τσίχλες, τις οποίες υπεραγαπούν να μασούν μικροί και μεγάλοι. Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αποκαλυπτικά. Μασώντας επί αρκετή ώρα μια τσίχλα στην ουσία εισάγουμε στον οργανισμό μας συνθετικές χημικές ουσίες, καθώς και άφθονα συντηρητικά. Και αφού πρόκειται για μια ουσία συνθετική, ας σκεφτούμε και το χρόνο που θα χρειαστεί να αποσυντεθεί μετά τη χρήση της, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Οι ειδικοί προτείνουν ως την καλύτερη λύση, αυτή της φυσικής μαστίχας, προϊόντος μοναδικού στον κόσμο, που παράγεται στη Χίο. Όχι μόνο δεν περιέχει συνθετικές ουσίες, αλλά έχει και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, αφού τα συστατικά της μαστίχας βοηθούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών και αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Η συλλογή της μαστίχας γίνεται μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Για τη παραχθεί από τους σχίνους η μαστίχα, χαράζεται ο κορμός τους σε διάφορα σημεία από τα οποία ρέει η ρετσίνα. Μόλις οι σταγόνες αυτές έρθουν σε επαφή με τον αέρα, στερεοποιούνται παίρνοντας μια χαρακτηριστική κρυσταλλική μορφή. Η διαδικασία κατά την οποία χαράζονται οι σχίνοι αποκαλείται "Κέντημα". Ένα πλήθος από προϊόντα παράγεται από τη μαστίχα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τσίχλες, αλκοολούχα ποτά, γλυκά, μπαχαρικά, αρώματα, και διάφορες χημικές ουσίες, ενώ η κυριότερη χρήση της είναι στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.