Αρχική InfoMommy Νέα Οι ιδιωτικές κλινικές σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Οι ιδιωτικές κλινικές σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Κοινό μέτωπο απέναντι στην Πολιτεία δημιουργούν οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλες τις μονάδες.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοσοκομείων, Κλινικών, Μονάδων, Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων όλης της χώρας, αποφάσισαν να «κόψουν» την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την προσεχή Δευτέρα.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας, δηλαδή η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.
«Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Ανδρέας Καρταπάνης.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 8 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι που θα νοσηλευθούν σε μονάδα του Ιδιωτικού Τομέα, όπως όσοι κάνουν αιμοκάθαρση δυο και τρεις φορές την εβδομάδα, ή θα επισκεφθούν ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο και Εργαστήριο θα καταβάλλουν από τη Δευτέρα το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου, και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των μονάδων ιδιωτικής υγείας, η  προειδοποίησή τους θα «πάρει σάρκα και οστά», εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού προς τα μέλη του για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

«Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν υπό το βάρος των δυσβάστακτων για τις επιχειρήσεις οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας», δήλωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι κ.κ. Ανδρέας Καρταπάνης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών), Βασίλης Μπαρδής (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών), Γρηγόρης Σαραφιανός (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών), Γιώργος Βουγιούκας (Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων) και Λεωνίδας Αναγνώστου (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας).

Οι εκπρόσωποι του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας υπογράμμισαν ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους της ιδιωτικής Υγείας έως τον περασμένο Δεκέμβριο αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Οφείλονται, δηλαδή, δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών. Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο.

Κάθε μήνα, προστίθενται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.