Αρχική Περιβάλλον Οι καρέτα - καρέτα και οι λουόμενοι

Οι καρέτα - καρέτα και οι λουόμενοι

Μπροστά σε ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο θέαμα βρέθηκαν οι λουόμενοι στις ακτές του νομού Ηλείας, αφού τις τελευταίες ημέρες είχαν τη χαρά να δουν τις πρώτες  θαλάσσιες χελώνες να κάνουν την εμφάνισή τους στις παραλίες του βορείου Κυπαρισσιακού κόλπου, όπου άρχισαν να γεννούν τα αβγά τους. Συγκεκριμένα, στον Καϊάφα την περασμένη εβδομάδα, οι ντόπιοι εντόπισαν τις φωλιές τους  και έβαλαν τα κατάλληλα σημάδια ώστε όσο μπορούν να προστατέψουν τα αβγά.

Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή Λέτρινα στη Σπιάντζα. Μάλιστα προχθές το απόγευμα οι παραθεριστές αντίκρισαν το συγκινητικό θέαμα, της θαλάσσιας χελώνας που βγήκε στην ακτή, έσκαψε ένα λάκκο, γέννησε τα αβγά της και τα έθαψε ώστε μετά από δύο μήνες να εκκολαφθούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη θάλασσα τα μικρά χελωνάκια.

Και εδώ, παραθεριστές και ντόπιοι τοποθέτησαν  καλάμια, δημιουργώντας ένα τοίχο προστασίας, ενώ επικοινώνησαν τόσο με το Λιμεναρχείο Κατακόλου, όσο και με τον Σύλλογο Αρχέλων. Όπως μας δήλωσαν, οι καρέτα – καρέτα κάθε χρόνο επιλέγουν την ίδια περιοχή για να γεννήσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.