Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Οι λίγες ώρες ύπνου φέρνουν παραπανίσια κιλά

Οι λίγες ώρες ύπνου φέρνουν παραπανίσια κιλά

Στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και συνεπώς σε παραπανίσια κιλά μας οδηγούν οι λίγες ώρες ύπνου σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη.

Επιστήμονες της Κλινικής Mayo στη Μινεσότα, οι οποίοι πραγματοποίησαν την μελέτη, παρακολούθησαν για οκτώ ημέρες τις καθημερινές συνήθειες και το πως κοιμούνται 17 υγιείς άνδρες και γυναίκες. Οι μισοί από αυτούς κοιμόντουσαν επαρκώς ενώ οι άλλοι μισοί στερούνταν πολύτιμες ώρες ύπνου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να καταναλώσουν όσο φαγητό τραβούσε η όρεξή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο μια ώρα και 20 λεπτά λιγότερο από τους υπολοίπους, κατανάλωναν καθημερινά περίπου 549 επιπλέον θερμίδες.

Παρατήρησαν, ωστόσο, ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο ομάδων ως προς την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού τους. Κάτι τέτοιο, αναφέρουν οι ειδικοί, υποδεικνύει ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται επαρκώς δεν καίνε περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, αν και οι ερευνητές καταλήγουν ότι η έλλειψη ύπνου θα μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρος και στην εμφάνιση της παχυσαρκίας διευκρινίζουν ότι τα ευρήματά τους χρήζουν περαιτέρω έρευνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.