Αρχική Infokids Υγεία Οι σύγχρονες μητέρες δεν παίρνουν ανάσα

Οι σύγχρονες μητέρες δεν παίρνουν ανάσα

Δουλεύουν πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα και χωρίς να πληρώνονται. Πρόκειται για τις σύγχρονες νέες μητέρες, οι οποίες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, από τη στιγμή που φεύγουν από τη δουλειά τους, συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τα μεσάνυχτα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επιπλέον ρόλων τους, ως συζύγους και μητέρες.

Επακόλουθο: μία στις τρεις κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, ενώ το 83% δεν έχουν ούτε καν μία ώρα την ημέρα για να την αφιερώσουν στον εαυτό τους, αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ».

Δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 3.000 μητέρες με τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών, έδειξε πως στο καθάρισμα του σπιτιού και το μαγείρεμα δαπανούν τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή κατά μέσον όρο 1 ώρα και 9 λεπτά την ημέρα.

Στη συνέχεια χρειάζονται 63 λεπτά για την καθαριότητα που αφορά στα παιδιά, 61 λεπτά για το πλύσιμο, άπλωμα και μάζεμα των ρούχων, 55 λεπτά για να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο (μαζί με το πρωινό γεύμα), 53 λεπτά για να τα ετοιμάσουν για ύπνο (μαζί με το βραδινό γεύμα) και 47 λεπτά για να ελέγξουν τα μαθήματά τους ή να τα διαβάσουν, εάν ειδικά είναι μικρά, ή να τα πάνε σε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.