Αρχική InfoDad Οι υπέρβαροι άνδρες ξεπερνούν ευκολότερα μια μορφή καρκίνου

Οι υπέρβαροι άνδρες ξεπερνούν ευκολότερα μια μορφή καρκίνου

Το επιπλέον βάρος μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι επικίνδυνο για την υγεία, ωστόσο οι υπέρβαροι άνδρες είναι πιθανότερο να ξεπεράσουν μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ογκολογίας (Journal of Clinical Oncology) και η οποία αφορά μια επιθετική μορφή του λεμφώματος non-Hodgkin, που ονομάζεται "Διάχυτο από μεγάλα Β κύτταρα λέμφωμα (DLBCL)".

Κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης DLBCL. Σε άλλες μορφές καρκίνου--όπως ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου-- οι παχύσαρκοι ασθενείς ενδέχεται να έχουν χειρότερη πρόγνωση από εκείνους που είναι πιο αδύνατοι όταν διαγιγνώσκονται με τη νόσο. Έτσι τα ευρήματά της ομάδας αποτέλεσαν έκπληξη, όπως δήλωσε ο Κένεθ Κάρσον του Washington University School of Medicine στο Σεντ Λούις, ο οποίος ηγείται της έρευνας..

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι υπέρβαροι άνδρες με λέμφωμα επιβιώνουν περισσότερο και ο Κάρσον τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας δεν αφήνουν περιθώριο στους άνδρες να παχαίνουν ή να μην αδυνατίζουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.