Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι υπέρβαροι μαθητές, "αδύνατοι" στα μαθηματικά

Οι υπέρβαροι μαθητές, "αδύνατοι" στα μαθηματικά

Όσο αυξάνεται η παιδική παχυσαρκία τόσο αυξάνονται τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών. Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα αμερικανική έρευνα, τα περιττά κιλά ίσως αποτελούν μία ακόμη αιτία για τις κακές επιδόσεις στο σχολείο και ιδιαίτερα στα μαθηματικά.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διαιτολογίας- Διατροφής Σάρα Γκέιμπλ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα, μελέτησαν περίπου 6.250 παιδιά από το νηπιαγωγείο έως σχεδόν το τέλος του δημοτικού, σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους γονείς, που παρείχαν συνεχώς πληροφορίες για τα παιδιά. Τα τελευταία μετρούνταν τακτικά για το βάρος τους και παράλληλα υποβάλλονταν σε διάφορα τεστ επιδόσεων.
«Η μελέτη μάς δείχνει ότι η παιδική παχυσαρκία, ειδικά όταν επιμένει σε όλο το δημοτικό, μπορεί να κάνει κακό στην κοινωνική υπόσταση και τη συναισθηματική ευεξία των παιδιών, καθώς και στις σχολικές επιδόσεις τους», δήλωσε η Γκέιμπλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.