Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ολοήμερο αθλητικό οικολογικό σχολείο στα Χανιά

Ολοήμερο αθλητικό οικολογικό σχολείο στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα λειτουργήσει στο αθλητικό κέντρο Κλαδισού ολοήμερο αθλητικό οικολογικό σχολείο για παιδιά 6 έως 12 ετών. Σκοπός της δημιουργίας του σχολείου είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα περιβαλλοντολογικά, πολιτισμικά, διατροφής. Παράλληλα μέσα από μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων αποσκοπείται η ανάπτυξη των βασικών σωματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες :

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

1. υγιεινή διατροφή
2. διαχείριση απορριμάτων-ανακύκλωση
3. προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος
4. παιδική βιβλιοθήκη
5. κατασκευές
6. πρώτες βοήθειες

Στα μαθήματα φυσικής αγωγής περιλαμβάνεται η εκμάθηση μπάσκετ, βόλει, ποδοσφαίρου, η ανάπτυξη βασικών κινητικών επιδεξιοτήτων μέσα από δραστηριότητες καθώς και η εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

Το ολοήμερο αθλητικό - οικολογικό σχολείο θα λειτουργήσει σε δύο περιόδους διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων η κάθε μία :

Α ' περίοδος 20 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου
Β ' περίοδος 18 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ανωτέρω πρόγραμμα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής η οποία πρέπει να συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι: αίτηση συμμετοχής, πιστοποιητικό υγείας, δήλωση του Νόμου 1599/86 και εξόφληση της οικονομικής εισφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Χανίων 28210 72238.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.