Αρχική Περιβάλλον "Ολυμπιακό" βραβείο για το περιβάλλον διεκδικούν οι Πρέσπες

"Ολυμπιακό" βραβείο για το περιβάλλον διεκδικούν οι Πρέσπες

Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ για το διεθνές βραβείο "Thiess International Riverprize", που θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον, κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας» της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette των ΗΠΑ, το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νικητής του βραβείου, που θεσμοθετήθηκε το 1999, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου "Riversymposium", που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του International River Foundation Μάθιου Ρέντι, οι τέσσερις φιναλίστ εκπροσωπούν τους υποψηφίους των μεταλλίων «στην Ολυμπιάδα του περιβάλλοντος».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.