Αρχική Infokids Συνταγές Ομελέτα στο φούρνο με μυριστικά

Ομελέτα στο φούρνο με μυριστικά

Μεσημεριανό ή βραδινό φαγάκι, που φτιάχνεται εύκολα, σε χρόνο dt. Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή, εσείς από κει και έπειτα αυτοσχεδιάστε με βάση τα υλικά που διαθέτετε στην κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα, όπως και να ’χει, θα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
4 φέτες γαλοπούλα, που τις κόβετε σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες, που έχετε ξεφλουδίσει
3 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι
125 ml φρέσκο γάλα
6 αβγά
3 κ.σ. διάφορα μυριστικά που έχετε ψιλοκόψει (μαϊντανό, σχοινόπρασο, ρίγανη, βασιλικό)
1 πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα μετρίου μεγέθους ταψάκι και απλώνετε τις ντομάτες και το ζαμπόν, ενώ κόβετε σε ψιλές φέτες το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC και ψήνετε για 5’ περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, προσθέτετε τα μυριστικά, αλάτι, πιπέρι. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε με το μείγμα σας. Ψήνετε την ομελέτα περίπου 20’, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στους 160 oC και μέχρι να στεροποιηθεί.

Διατροφική αξία
Ένα φαγητό με εξαιρετική διατροφική αξία, αφού τα αβγά είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών ψηλής θρεπτική αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επίσης, οι πρωτεΐνες του αβγού περιέχουν όλα τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών των αβγών, είναι μεγαλύτερη από αυτήν του γάλακτος, του κρέατος, των φασολιών και του σολομού.
Το γάλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας νέος οργανισμός για να αναπτυχθεί και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες και άλατα.
Τα μανιτάρια θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας), χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, C E, B-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, φολικό οξύ, μαγγάνιο, σίδηρο, ενώ τα κρεμμύδια περιέχουν δυο κατηγορίες φλαβονοειδών, που ονομάζονται φλαβονόλες και ανθοκυανίνες, με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία όπως αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική, αντιμεταλλαγονιδιακή, αντινεοπλαστική, αντιθρομβωτική και αγγειοδιαστολική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.