Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Ορέστεια» στη νοηματική γλώσσα στο Θησείο (26/9)

«Ορέστεια» στη νοηματική γλώσσα στο Θησείο (26/9)

Μια ξεχωριστή παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012, (Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών), στις 8 μμ, όσοι βρεθούν στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134-136).

Η τριλογία του Αισχύλου "Ορέστεια" ("Αγαμέμνων", "Χοηφόροι", "Ευμενίδες") διασκευάστηκε και αποδόθηκε στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Γυμνάσιο- Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012.

Είναι η πρώτη φορά στην εκπαιδευτική ιστορία της χώρας που ένα σχολείο αναλαμβάνει να παρουσιάσει αυτή την απαιτητική τριλογία του Αισχύλου, ένα διαχρονικό και πανανθρώπινο έργο πολιτισμού, που εκπέμπει το πάντα επίκαιρο μήνυμα της δικαιοσύνης ως αποτελέσματος της κοινωνικής συναίνεσης. Η ελληνική νοηματική γλώσσα αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το τραγικό στοιχείο, δίνοντας νέα διάσταση στη θεατρική προσέγγιση της κλασικής τραγωδίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.