Αρχική InfoTeens Νέα Ο αστροναύτης της ESA Paolo Nespoli στο Ίδρυμα Ευγενίδου (21/3)

Ο αστροναύτης της ESA Paolo Nespoli στο Ίδρυμα Ευγενίδου (21/3)

Το ελληνικό κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να συναντήσει στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Ιταλό Αστροναύτη της ESA Paolo Nespoli, την 21 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα. Ο Paolo Nespoli θα μιλήσει για τις πιο σημαντικές στιγμές του ως αρχιμηχανικός της αποστολής MagISStra και θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από την εξάμηνη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Ιταλός παρέμεινε συνολικά 159 ημέρες στο διάστημα μαζί με άλλα πέντε μέλη του πληρώματος. Όπως παλαιότερες αποστολές, η αποστολή MagISStra συμπεριλάμβανε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού αφιέρωσε χρόνο στην ολοκλήρωση απαραίτητων εργασιών συντήρησης και στην υποδοχή Ευρωπαϊκών, Ιαπωνικών και Ρωσικών διαστημικών φορτηγών, που μετέφεραν τεχνολογικό εξοπλισμό και εφόδια. Επιπλέον, το πλήρωμα της αποστολής MagISStra δέχθηκε την επίσκεψη δύο διαστημικών λεωφορείων και συνέβαλε στην επιτυχία των αποστολών τους.
Η συγκεκριμένη αποστολή έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πάολο Νέσπολι όποτε είχε ελεύθερο χρόνο, ακόμα και αν διέθετε μονάχα πέντε λεπτά, άδραττε την ευκαιρία να φωτογραφίσει διαφορετικές γωνιές του γαλάζιου πλανήτη μας και δημοσιοποιούσε αυτές τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Παρά την ταχύτητα με την οποία κινείται ο Διαστημικός Σταθμός, πολλές φορές κατάφερνε να φωτογραφίσει την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα. Τις φωτογραφίες αυτές επέλεξε να παρουσιάσει η ΕSA ανάμεσα σε άλλες, την ίδια ημέρα, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ένα ταξίδι στο Διάστημα, μέσα από τις εικόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)». Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα (21 Μαρτίου) στο Ίδρυμα Ευγενίδου αμέσως μετά την ομιλία του Paolo Nespoli.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από εκτοξεύσεις, από το μακρινό Σύμπαν και το Ηλιακό Σύστημα, και βέβαια φωτογραφίες της Γης από ψηλά, ανάμεσά τους και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ελλάδας που τράβηξε ο Πάολο Νέσπολι.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9469688.

Διάρκεια Έκθεσης
: 21 Μαρτίου – 12 Απρίλιου 2012. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00 – 20.30 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.