Αρχική InfoMommy Νέα «Ο γάμος από έρωτα έχει αποτύχει;», το νέο βιβλίο - δοκίμιο του Πασκάλ Μπρικνέρ

«Ο γάμος από έρωτα έχει αποτύχει;», το νέο βιβλίο - δοκίμιο του Πασκάλ Μπρικνέρ

Ο γνωστός συγγραφέας και δοκιμιογράφος Πασκάλ Μπρικνέρ έρχεται για μία ακόμη φορά να μας αναστατώσει με τον νέο του βιβλιο «Ο γάμος από έρωτα έχει αποτύχει;». Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου, είναι ένα δοκίμιο 123 σελίδων που- επι τροχάδην - πραγματεύεται το μέγα θέμα του έρωτα.

Ο συγγραφέας προτάσσει τα λόγια του G.Chesterson: «στόχος του γάμου είναι να αγωνίζεσαι για να ζήσεις μαζί με άλλον, τη στιγμή που επικρατεί η ασυμβατότητα».

Σ’ αυτό το σύντομο και καίριο βιβλίο ο Πασκάλ Μπρυκνέρ εξετάζει το φαινόμενο του σύγχρονου γάμου: πώς ένας θεσμός εθελοντικός, «ελεύθερος» –στον σύγχρονο δυτικό κόσμο– καταλήγει συχνά πηγή δυστυχίας. Ήταν άραγε «καλός» ο παλιός καλός καιρός όταν οι άνθρωποι δεν παντρεύονταν από έρωτα αλλά από κοινωνικό χρέος και έμεναν παντρεμένοι «υποφέροντας σιωπηλά»; Πολλά πράγματα άλλαξαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα: η θέση των γυναικών, τα ήθη, οι νόμοι, οι νοοτροπίες...

Εδώ και σαράντα χρόνια, ο γάμος χάνει το κύρος του, τα διαζύγια πολλαπλασιάζονται, οι οικογένειες ανασυντίθενται ή δεν συντίθενται καθόλου: ο αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, όπως και ο αριθμός των ατόμων που ζουν έξω και μακριά από κάθε μορφή γάμου. Και παρ’ όλα αυτά, το ιδεώδες του ζευγαριού επιζεί και διαιωνίζεται.

Τιμή εκδότη: €8,70


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.