Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Ο θηλασμός βελτιώνει τη συμπεριφορά των βρεφών!

Ο θηλασμός βελτιώνει τη συμπεριφορά των βρεφών!

Τα μωρά τα οποία οι μητέρες τους τα θήλασαν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, σε σχέση με όσα τράφηκαν με βρεφικό γάλα, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Οξφόρδης, Έσσεξ, Υόρκης και του University College Λονδίνου, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Μαρία Κουίγκλεϊ, του πρώτου πανεπιστημίου, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο παιδιατρικό περιοδικό “Archives of Disease in Childhood”, διαπίστωσαν ότι τα λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, μεταξύ των παιδιών που εξέτασαν (περίπου 10.000), εμφάνισαν όσα είχαν θηλάσει τουλάχιστον επί τέσσερις μήνες.

Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία για τον θηλασμό (αν έγινε, πόσο διήρκεσε κ.α.) με δεδομένα που προέκυψαν από αναλυτικά ερωτηματολόγια, στα οποία απαντούσαν οι γονείς κατά τακτά χρονικά διαστήματα επί χρόνια, σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Προβλήματα όπως το άγχος, η ανησυχία, η ανικανότητα κοινωνικοποίησης και συνύπαρξης σε ομάδες, η ροπή για ψέματα και κλοπές ήσαν πιο έντονα σε παιδιά που δεν είχαν θηλάσει καθόλου. Μόνο το 4% των παιδιών που είχαν θηλάσει για μήνες εμφάνισαν αργότερα τέτοιες συμπεριφορές, έναντι ποσοστού 16% των παιδιών που δεν είχαν θηλάσει. Μια πιθανή εξήγηση για αυτή τη διαφορά, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι το γάλα του θηλασμού περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζωτικές ουσίες (πολυακόρεστα λιπαρά και ορμονικούς παράγοντες), που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του βρέφους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.