Αρχική InfoMommy Υγεία Ο κοιλιακός πόνος επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής

Ο κοιλιακός πόνος επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής

Ένας στους 8 ‘Έλληνες, ηλικίας 15-65 ετών υποφέρει από κοιλιακό πόνο με αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του. Πώς αντιμετωπίζεται όμως ούτως ώστε ο πάσχων να μπορέσει άμεσα να χαρεί ξανά τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που οι πόνοι του στερούσαν;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Νίκος Βιάζης, γαστρεντερολόγος, επιμελητής Α’ της Β΄ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσ. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με την Πανελλήνια Επιδημιολογική Έρευνα, που πραγματοποίησε το ΕΛΙΓΑΣΤ σε συνεργασία με την εταιρεία Boehringer Ingelheim,ο κοιλιακός πόνος είναι συχνότερος στις γυναίκες (26%) σε σύγκριση με τους άνδρες (8%).

Η περισσότερο χρησιμοποιούμενη φαρμακευτική ουσία, για την αντιμετώπιση του κοιλιακού πόνου όπως ευερέθιστο έντερο, πυλωρόσπασμος, καρδιόσπασμος, επεσήμανε ο κος Μανώλης Συμβουλάκης, γαστρεντερολόγος, είναι η βουτυλοβρω-μιούχος υοσκίνη δηλ. το γνωστό σε όλους μας Buscopan®. Η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη , συνέχισε ο κος Μανώλης Συμβουλάκης, σύμφωνα με κλινικές μελέτες εδώ και πολλά χρόνια, παρέχει αποτελεσματική και άμεση ανακούφιση, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά τους και να συνεχίσουν τις καθημερινές τους εργασίες. Η δραστική ουσία έχει μια μοναδικά στοχευμένη δράση στο πεπτικό σύστημα, η οποία επιτυγχάνει γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσφορία σε αυτό, αντί απλώς να τον «κουκουλώνει».

Επιπλέον, η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη (Buscopan®) απορροφάται σε πολύ μικρό ποσοστό, επομένως πρακτικά δρα τοπικά στον πεπτικό σωλήνα μόνο. Οι κλινικές μελέτες αλλά και η πρακτική εμπειρία πολλών ετών επιβεβαιώνουν ότι η θεραπευτική αυτή αντιμετώπιση του πόνου στην κοιλιακή χώρα με το εξειδικευμένο για αυτή την περιοχή φάρμακο έχει πολύ καλό προφίλ ασφάλειας.

Συνήθη συμπτώματα κοιλιακού πόνου

Τα συμπτώματα του κοιλιακού πόνου, τόνισε ο κος Γιώργος Καραμανώλης , Λέκτορας Γαστρεντερολογίας Παν. Αθηνών, είναι ποικίλα και μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους, Πιο συγκεκριμένα, όταν παρουσιάζεται κοιλιακός πόνος μπορεί:
• να είναι οξύς, ήπιος, έντονος, να μοιάζει με κράμπα, μονότονος (ή με πολλές άλλες περιγραφές)
• να είναι σύντομος, να διακυμαίνεται, ή να είναι σταθερός
• να προκαλεί εμετό
• να κάνει τον πάσχοντα να θέλει να μείνει ακίνητος, ή ακόμη και να τον κάνει τόσο ανήσυχο που να πηγαινοέρχεται προσπαθώντας να βρει «ακριβώς την κατάλληλη θέση».

Συμπερασματικά, όπως ανέφεραν τόσο ο κος Σπήλιος Μανωλακόπουλος, Επικ. Καθηγητής Παθολογίας Γαστρεντερολογίας Παν. Αθηνών όσο και ο κος Xρήστος Παπαφράγκος, Γενικός Ιατρός , Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικής Ιατρικής, ο στομαχικός και κοιλιακός πόνος είναι πολύ συχνά συμπτώματα ( οξύ ή χρόνιο). Ο γιατρός είναι ο ειδικός που θα κάνει τη διάγνωση με βάση τα χαρακτηριστικά του πόνου , τα συνοδά συμπτώματα , τη φυσική εξέταση και τον εργαστηριακό έλεγχο. Η διάγνωση πολλές φορές είναι μια προκλητική διαδικασία γιατί τα συμπτώματα και τα σημεία είναι άτυπα , οι εξετάσεις δεν είναι πάντα παθολογικές, διάφορες καταστάσεις μπορεί να μιμηθούν η μία την άλλη και τα χαρακτηριστικά του πόνου μπορεί να αλλάζουν με τη πάροδο του χρόνο. Η βουτυλοβρωμιούχος υοσκίνη (Buscopan®) παρέχει αποτελεσματική και άμεση ανακούφιση σε οποιαδήποτε αιτία στομαχικού και κοιλιακού πόνου, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά τους και να συνεχίσουν τις καθημερινές τους εργασίες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.