Αρχική Νέα Ο μαγικός κόσμος του mini τένις

Ο μαγικός κόσμος του mini τένις

Ο μαγικός κόσμος του μίνι τένιςΤένις από τα τρία, μπαλέτο από τα τέσσερα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ από τα έξι; Κι όμως, τα πρωτοποριακά προγράμματα με τα σπορ των μικρών δίνουν σήμερα τη δυνατότητα στα παιδιά ήδη από 21/2 ετών να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του αθλητισμού με τρόπο διασκεδαστικό και μέσα από πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τα οφέλη σίγουρα είναι πολλά για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των βλασταριών σας.

Τα παιδιά σήμερα εξοικειώνονται από νωρίς με πάρα πολλά πράγματα, που για τους γονείς τους π.χ. ήταν αδιανόητα. Ένα από αυτά είναι και ο αθλητισμός. Μα για ποιο λόγο θα πείτε. Για να γίνουν πρωταθλητές; Όχι βέβαια, ο στόχος δεν είναι αυτός. Αλλού κρύβεται η ουσία και η σπουδαιότητα, αν θέλετε, όλων αυτών των δραστηριοτήτων, που σ’ αυτές τις ηλικίες περισσότερο εναλλακτική βάση έχουν και λιγότερο της υλοποίησης ενός μεγαλεπήβολου στόχου. Όλα ξεκινούν από τα διαγνωσμένα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά, ενώ συμμετέχουν σε κάποιο σπορ από μικρή (έως πολύ μικρή) ηλικία.

Τι είναι το Μini Tennis
Σήμερα, ένα από τα πιο πρωτοποριακά αθλητικά προγράμματα στην Ελλάδα, που απευθύνεται μάλιστα και σε πολύ μικρά παιδιά είναι το mini tennis. Τα παιδιά που θα κλείσουν τα 21/2 μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τα οποία γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού για να μπορούν άνετα να συμμετέχουν τα παιδιά, τα οποία έτσι μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο τις βασικές αρχές του αθλήματος. Βέβαια, μην περιμένετε τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία να διδαχθούν τις ίδιες τεχνικές ακόμη και με ένα παιδί του Δημοτικού σχολείου. Όπως μας εξηγεί η κ. Μαρία Γαρμπή, ιδρύτρια της Mini Tennis S.A., η οποία έχει φέρει αυτή τη μοναδική μέθοδο διδασκαλίας στον ελλαδικό χώρο, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην διδασκαλία του αθλήματος, «το mini tennis είναι ουσιαστικά αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του: μία προσαρμογή του δημοφιλούς αθλήματος στα μέτρα των μικρών του φίλων». Η μέθοδος διδασκαλίας για παιδιά ηλικίας 21/2- 6 ετών που εισήγαγε η κ. Γαρμπή μυεί τα παιδιά στις τεχνικές του τένις μέσα από μια παιγνιώδη μορφή, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών. Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι. Οι ασκήσεις, αποτελούνται από μικρές ιστορίες και αποστολές, που εκτελούνται με ενθουσιασμό, βοηθώντας τα παιδιά να αφομοιώσουν τις κινήσεις.

Και mini φεστιβάλ τένις
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς τα παιδιά απ’ όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιδεικνύουν όσα έχουν μάθει σε μία εντυπωσιακή αθλητική γιορτή, στο ετήσιο φεστιβάλ mini tennis. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου εκτός από τους διασχολικούς αγώνες, λαμβάνουν χώρα πολλά happenings και διαδραστικά παιχνίδια.

Οφέλη από τα σπορ στα μικρά παιδιά

* Προάγεται η σωματική και ψυχική υγεία
* Το παιδί ωριμάζει ψυχοκινητικά
* Επικοινωνεί, συνεργάζεται και συναναστρέφεται άλλα παιδιά, συνομήλικά του
* Διασκεδάζει, εκτονώνεται, ψυχαγωγείται
* Μαθαίνει να είναι σίγουρο για τον εαυτό του και να λαμβάνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες
* Η συστηματική αθλητική δραστηριότητα συμβάλλει δραστικά στην πρόληψη των πιο συνηθισμένων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως αυτό που λένε οι ειδικοί (παιδοψυχολόγοι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, προπονητές) για τα παιδιά που από νωρίς δραστηριοποιούνται σε κάποιο άθλημα, ότι ενώ στην αρχή το παιδί, λόγω της ηλικίας του είχε πρόβλημα μειωμένης συγκέντρωσης και προσοχής, αδυναμία λήψης αποφάσεων, περιορισμένη κρίση και όχι καλή αίσθηση του σώματός του, με την πάροδο των μηνών όλοι οι προηγούμενοι παράγοντες βελτιώθηκαν και μάλιστα αισθητά.

Ενδεικτική μικρότερη ηλικία έναρξης αθλημάτων
Κολύμβηση 3 ετών
Γυμναστική 3 ετών
Στίβος 5 ετών
Πάλη 5 ετών
Χορός 4 ετών
Ποδόσφαιρο/μπάσκετ 6 ετών (επειδή υπάρχουν συγκρούσεις)
Τένις 21/2 ετών

Info

Athens Tennis Academy 
Oλυμπιακό Kέντρο Aντισφαίρισης (μέσα στο ΟΑΚΑ)

 Οδός Αρτέμιδος, Μαρούσι 
Μαρούσι 
ΑΘΗΝΑ 
ΕΛΛΑΔΑ 

Τηλέφωνα: 210 68 57 917 (17:00-22:00) 
210 68 59 487 
http://www.athenstennisacademy.gr 

 

Όμιλος Αντισφαίρισης Πετρούπολης

Διεύθυνση :            Τέρμα Ελαιών και Πανοράματος κάτω από το Λόφο του Αγίου Δημητρίου
Τηλέφωνο :            210 5058886

Salonica Tenis Club

Δροσιά Θέρμης
57001 Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 472.669
play@salonicatennis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.