Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ο πρόωρος οργασμός "ταλαιπωρεί" και τις γυναίκες

Ο πρόωρος οργασμός "ταλαιπωρεί" και τις γυναίκες

Ο πρόωρος οργασμός είναι ένα θέμα ταμπού για τις σχέσεις των δύο φύλων. Αν και μέχρι τώρα οι άνδρες ερχόντουσαν αντιμέτωποι με αυτή την άβολη αλήθεια, εν τέλει και οι γυναίκες φαίνεται να πέφτουν θύματα της "ταχύτητας". Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 510 γυναίκες από ειδικούς του Νοσοκομείου Μαγκαλιάις Λέμος στην Πορτογαλία, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό παρουσίαζε πρόωρο οργασμό με ιδιαίτερα ενοχλητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική του ζωή.

Συγκεκριμένα, το 40% των γυναικών δήλωσε ότι έχει παρουσιάσει κάποια στιγμή στη ζωή του πρόωρο οργασμό ενώ το 3% ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο. Το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώθηκε από γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, περιείχε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα των πρόωρων οργασμών, την έλλειψη ελέγχου στην επίτευξη του οργασμού και το αν αυτή η κατάσταση τούς προκαλούσε άγχος.

Για το ποσοστό του 40% ο επικεφαλής της έρευνας Σεραφίμ Καρβάλιο δήλωσε ότι «Για αυτή την ομάδα των γυναικών, ο πρόωρος οργασμός αποτελεί πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι τους προκαλεί άγχος αντίστοιχα με τους άνδρες» σχολίασε. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies, αποκαλύπτουν ότι ο πρόωρος οργασμός στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει δυσφορία τόσο στο άτομο που βιώνει το πρόβλημα όσο και στον σύντροφό του στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Τελειώνω πολύ γρήγορα, ενώ ο φίλος μου δεν προλαβαίνει, και αρχίζει να με ενοχλεί. Από τη στιγμή που φθάνω σε οργασμό, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω, η διάθεση αλλάζει, εκείνος δεν ευχαριστιέται και εγώ αισθάνομαι άσχημα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.