Αρχική Infokids Ταινίες Ο πόλεμος των κουμπιών: μια ταινία - ύμνος στα παιδικά μας χρόνια

Ο πόλεμος των κουμπιών: μια ταινία - ύμνος στα παιδικά μας χρόνια

Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957, μια ομάδα αγοριών - ηλικίας 7 έως 14 ετών - κηρύσσει πόλεμο εναντία στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδιά του γειτονικού χωριού. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα.

Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να είσαι σε έναν στρατό πιτσιρίκων, να δίνεις μάχες και να μην βρίσκεις τον μπελά σου, όταν γυρίζεις σπίτι με σκισμένα ρούχα και χαμένα κουμπιά.

Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το «Ο Πόλεμος των Κουμπιών» του Λουί Περγκό, έρχεται στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Γιαν Σαμιουέλ («Αγάπα Με Αν Τολμάς»).

Το μυθιστόρημα αυτό πρωτοεκδόθηκε το 1912, έχει ανατυπωθεί περισσότερες από τριάντα φορές κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, όπως Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝ ΣΑΜΟΥΕΛ
Ηθοποιοί: ΜΑΤΙΛΝΤ ΣΕΝΙΕ , ΕΡΙΚ ΕΛΜΟΣΝΙΝΟ , ΒΕΝΣΑΝ ΜΠΡΕ

Διάρκεια: 95’
Πρώτη Προβολή: 15 Σεπτεμβρίου
Διανομή: Odeon


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.