Αρχική Περιβάλλον Πέθανε το μωρό Πάντα του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Ουάσινγκτον

Πέθανε το μωρό Πάντα του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Ουάσινγκτον

Το μωρό Πάντα που γεννήθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ πέθανε σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του κήπου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι η υγεία του μωρού Πάντα, το οποίο ζύγιζε λιγότερα από 100 γραμμάρια, ήταν καλή και ότι δεν έφερε εξωτερικά σημάδια που να προδίδουν την πρόκληση κάποιου τραύματος ή μόλυνσης.

Οι φύλακες και οι εθελοντές του ζωολογικού κήπου βρήκαν νεκρό το μωρό Πάντα σήμερα το πρωί όταν έτρεξαν εκεί όπου βρισκόταν ανταποκρινόμενοι σε κραυγή της μητέρας του Μέι Σιάνγκ.

Οι φύλακες έκλεισαν την κάμερα που επέτρεπε στο κοινό να βλέπει το μωρό Πάντα και τη μητέρα του από το Ίντερνετ και ειδικοί απομάκρυναν το νεκρό Πάντα για να ερευνηθούν από ειδικούς τα αίτια του θανάτου του.

Το μωρό Πάντα, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη κάποιο όνομα, είχε γεννηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Η Μέι Σιάνγκ, η δεκατετράχρονη μητέρα του, ήταν καλή μητέρα, σύμφωνα με τις περιγραφές των αξιωματούχων του ζωολογικού κήπου, οι οποίοι είχαν ωστόσο τονίσει ότι ο πρώτος μήνας θεωρείται κρίσιμος για το αν θα καταφέρει να ζήσει ένα γιγάντιο Πάντα.

Αυτό ήταν το δεύτερο μωρό της Μέι Σιάνγκ. Το πρώτο της μωρό, που του έχει δοθεί το όνομα Τάι Σαν, είχε γεννηθεί στις 9 Ιουλίου του 2005 και βρίσκεται τώρα στο κέντρο προστασίας των γιγάντιων Πάντα στην περιοχή Ουολόνγκ της Κίνας.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.