Αρχική Νέα Πίπη Φακιδομύτη: Το κοριτσάκι με τις «μακριές κάλτσες» και τις κόκκινες κοτσίδες κλείνει τα 65 της χρόνια!

Πίπη Φακιδομύτη: Το κοριτσάκι με τις «μακριές κάλτσες» και τις κόκκινες κοτσίδες κλείνει τα 65 της χρόνια!

Όταν, εμείς οι μεγαλύτεροι, τη γνωρίσαμε μέσω της σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, η Πίπη ήταν μόλις 9 ετών και ζούσε ολομόναχη στο σπίτι της στη Βιλέκουλα! Σκαρφάλωνε διαρκώς στα δέντρα, μασουλούσε σε κάθε ευκαιρία γλυκά και ήταν δυνατή, πολύ δυνατή. Είχε αγοράσει ένα άλογο, με τα δικά της χρυσά νομίσματα, και κάθε φορά που η θέση του αλόγου την ενοχλούσε το σήκωνε στους ώμους της και το τοποθετούσε λίγο πιο πέρα.
Η Πίπη, αν και ορφανή από γονείς, ευτυχώς είχε δύο φίλους, δύο γειτονόπουλα, τον Τόμι και την Ανίκα που μαζί ξεσήκωναν τα παιδιά όλου του κόσμου και εντυπωσίαζαν τους ενήλικες.
Σήμερα το κοριτσάκι αυτό, η «Πίπη η Φακιδομύτη» ή όπως πιο σωστά αναφέρεται στα σουηδικά η «Πίπη με τις μακριές κάλτσες» κλείνει τα 65 της χρόνια! Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948 και το 1969-1975 κυκλοφόρησαν άλλα έξι. Δύο επιπλέον ιστορίες της Πίπης εκδόθηκαν το 1979 και το 2000, ενώ τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.