Αρχική Νέα Παίζουμε και μαθαίνουμε στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς (6, 7 & 8/4)

Παίζουμε και μαθαίνουμε στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς (6, 7 & 8/4)

Μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν για τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι θα ενημερωθούν, θα παίξουν και θα μαγειρέψουν στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Και φυσικά θα συμμετέχουν σε πολλούς διαγωνισμούς με πλούσια έπαθλα, τα οποία, όπως μας είπαν οι διοργανωτές, όλα θα σχετίζοντια με -τι άλλο;- το λάδι.

Η ελιά εκφράζει και χαρακτηρίζει από την αρχαιότητα το ελληνικό τοπίο. Η εξημέρωση και καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδα και κυρίως στη Κρήτη ξεκίνησε στα πρώτα στάδια της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης στην 7η χιλιετία π.Χ. (νεολιθική εποχή). Η παραγωγή ελαιολάδου από τον ελαιόκαρπο πρέπει να ξεκίνησε την ίδια εποχή και με βεβαιότητα από την τέταρτη χιλιετία π.Χ.

Το μυστικό της μακροζωίας των Κρητικών
Η περίφημη μελέτη των επτά χωρών, την οποία σχεδίασε ο Angel Keys, όταν δημοσιεύτηκε αποκάλυψε ότι το επίπεδο υγείας των Κρητικών ήταν το καλύτερο στο κόσμο. Οι καρκίνοι και τα καρδιαγγειακά ήταν σπάνια, αφού οι θάνατοι οφειλόμενοι σε αυτά ανά 100.000 άτομα στη Κρήτη ήταν μόνο 9 έναντι 466 στην Φιλανδία. Και αυτό αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στην διατροφή των Κρητικών που έχει σαν κύριο συστατικό της το ελαιόλαδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.