Αρχική Fun Time Παίζουμε με το παιδί μας: “Με τα δύο χέρια είναι καλύτερα”

Παίζουμε με το παιδί μας: “Με τα δύο χέρια είναι καλύτερα”

Σήμερα το απόγευμα, αφήστε για λίγο τις δουλειές του σπιτιού και παίξτε με το παιδί σας κάτι πολύ διασκεδαστικό! Μια δραστηριότητα απλή που όμως θα σας προκαλέσει πολύ γέλιο!

Πάρτε χαρτιά και μαρκαδόρους και προσπαθήστε μαζί του να ζωγραφίσετε – όχι με το χέρι που πάντα γράφετε αλλά με το άλλο. Δηλαδή, αν είστε δεξιόχειρας, τώρα προσπαθήστε να ζωγραφήσετε με το αριστερό χέρι – ή αντίστροφα.

Η προσπάθεια δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα της ζωγραφικής σας, θα είναι σίγουρα μοναδικό!

Αν το παιδί σας κουραστεί γρήγορα, εξηγήστε του ότι χρειάζεται ιδιαίτερη συγκέντρωση και σκέψη αφού ο εγκέφαλος λειτουργεί τον περισσότερο χρόνο ως “Αυτόματος πιλότος”. Αξίζει όμως να εξερευνήσουμε όλες τις δυνατότητές του!

Στη συνέχεια, δοκιμάστε μαζί του να χτενιστείτε πάλι με το “χέρι που δεν χρησιμοποιείτε”! Αναμφίβολα αυτό που θα δείτε στον καθρέφτη θα σας φέρει πολλά γέλια!

Και για επιβράβευση των προσπαθειών σας, σερβίρετε ένα μεγάλο μπολ παγωτού – πάντα με το “χέρι που δεν χρησιμοποιείτε” και με αυτό το χέρι, δοκιμάστε να απολαύσετε το παγωτό σας!

Σίγουρα, μικροί και μεγάλοι θα το ευχαριστηθείτε πολύ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.