Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Αυγούστου

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Αυγούστου

Σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο θα γιορταστεί από τις 1 ως τις 7 Αυγούστου η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Μίλα μου! Θηλασμός - μια τρισδιάστατη εμπειρία».
Κατά τον φετινό εορτασμό, θα δοθεί έμφαση στις συλλογικές προσπάθειες σε όλο τον κόσμο για την προστασία, την υποστήριξη και την προώθηση του θηλασμού.

Αν όλα τα βρέφη θήλαζαν αποκλειστικά για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και μετά θήλαζαν συμπληρωματικά μέχρι τα δύο τους χρόνια ή και περισσότερο, το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών κάτω των 5 χρόνων, θα μειωνόταν κατά 13-20% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 1990, στην Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε το 1992 την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Παγκοσμίως, τα ποσοστά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης όσον αφορά στον ζωτικής σημασίας ρόλο του θηλασμού, τόσο για την υγεία και την ευημερία, όσο και για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα των γυναικών και για την κοινωνική πρόοδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.